Stránky

pondělí 31. srpna 2015

Off to Trutnoff, part 1

Už zase přišla ta část roku, kterou máme s Lou snad nejradši. Je to období setkávání, spiklenecké sounáležitosti, zážitků a přátelství. Čas v podhorském ležení, na který se těšíme celý rok. Naše každoroční pow-wow - jediný a jedinečný festival Trutnoff!


Zajímavě začínala už naše výprava z Prahy. Prvně jsem nemohla nalézt své náramky z předchozích let festivalu, a ani kšiltovku. Naštěstí Lou zahledala a poslední, který mi scházel, našla, stejně tak jako kšiltovku. Se zpožděním jsme tedy dorazily k autu, přičemž nám volá Jenda, náš nejvěrnější festivalový souputník. Jeho přítelkyně si při přestupu nechala ve vlaku krosnu. A my jsme její jediná naděje - cestou musíme krosnu vyzvednout  od strojvedoucího v Jaroměři. Začal závod s časem. Krom toho jsme špatně sjely na dálnici a musely se vracet, Jižní spojka byla zasekaná a čas, který zbýval, nebezpečně letěl... 

Na dálnici jsem na to šlápla a moje "stoletá" Fabie se cestou div nerozpadla. Čas jsme dohnaly, vlak předehnaly a ještě na něj na nádraží čekaly. Prohodily jsme pár slov se strojvedoucím, zanotovali si, jak nechápeme, že někdo nechá krosnu ve vlaku, a spokojeně a v klidu pokračovaly dál i s krosnou. Jakmile jsme se přiblížily Trutnovu a zahlédly jsme první stany a auta na Bojišti, naše srdce pookřála. Zaparkovaly jsme, Jendovi předaly krosnu a ještě pár věcí, ať to netaháme samy, a šly jsme stavět příbytek. Místo bylo geniální, kousek od areálu, kde byla slyšet Underground stage.

Konečně jsme se vyrazili i s Jendou a Karolínou opáskovat. S Lou jsme si na to vzaly Kingswoody, které jsme nedávno vyhrály. Jelikož jsme je nestíhaly dopít, než jsme prošly security kontrolou, postávaly jsme před hlavním vchodem a potkaly naši kamarádku Markétu. Ta obsluhovala ve Vinném baru, do kterého jsme pak v průběhu celého festivalu chodily na střik. A za výhodnou cenu :) - tímto děkujeme.


Šestá trutnovská páska (pro Lou už devátá!) mi byla přicvaknuta k ruce a šli jsme si na hlavní scénu poslechnout Vladimíra Mišíka s Etc. Bylo pro nás překvapením, že místo Mišíka tam stál někdo jiný. Ukázalo se, že je to Karel Kahovec, jeho spoluhráč z The Matadors či Blue Effect, tudíž to byla náhrada adekvátní. Zavzpomínali jsme s ním na časy dávné i nedávné a společně si zazpívali. Než se pak na stage připravili Monkey Business, šly jsme s Lou prohlédnout stánky. Na hromadě věcí jsme mohly oči nechat. Nejednaly jsme pro jistotu impulsivně, ať tam hned první večer nenecháme balík.


Pak přišli Monkey Business. To byla energická střela! S Lou jsme zvolily místo na kraji kotle, ať tu energii můžeme pořádně procítit. Matěj s Tonyou i ostatními dělali na pódiu neskutečnou show. Z jejich sovětsko-amerických oblečků byl cítit jejich pozitivní vztah k recesi, dokonce jsme měli možnost zhlédnout jejich mini americko-ruské představení, na jehož konci se frontman jménem všech slušných Rusů omluvil za prezidenta Putina (palec hore!). Bylo horko, a Matěj tak v půlce koncertu odhodil horní polovinu svého odění. Zazněly všechny možné hity a ačkoliv byl teprve čtvrtek, celé své vystoupení MB zakončili songem Saturday Night Is Over.


A další na pořadu dne byl Matisyahu. Na toho jsem se sakra těšila. Od první chvíle, kdy jsem viděla jeho jméno na plakátu, jsem nemohla dospat. Poměrně dost jsme ho poslouchali pár let nazpět s bývalými spolubydlícími. Bohužel očekávání byla jiná než jeho skutečné vystoupení. Z Matisyahua sice sálalo charisma, ale to bylo vše. Jeho vystoupení mě nudilo a nezachránil to ani One Day. I ten zněl v živém podání jinak. A nudně...

Tak jsme se vydaly do Underground stage, kde to měli roztáčet v jam session Kozak System a Terne Čhave. Kozáci se na jam session nedostavili, ale to nevadilo. Terne Čhave hráli jako vichřice a uragán dohromady. Takovýhle vystoupení nabitý energií a nadšením jsem dlouho neviděla. Byla to výborná náplast za předchozí koncert. A zase jsem málem prošoupala kecky.


Jelikož to byl den náročný, tak jsme se rozhodly se jít uložit. Přeci jen nás čekaly ještě 3 dny plné zábavy a zážitků. A The Boom Beatles Band jsme si poslechly od stanu. Ty můžeme doporučit taky!

Žádné komentáře:

Okomentovat